کنترل عصبانیت و خشم ،چگونه عصبانیت خود را کنترل نماییم؟

کنترل عصبانیت و خشم
کنترل عصبانیت و خشم
خانه سبک زندگی کنترل عصبانیت و خشم ،چگونه عصبانیت خود را کنترل نماییم؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه
نظرات:0

کنترل عصبانیت و خشم

کنترل عصبانیت و خشم در روابط و زندگی بسیار مهم است. قبل ازاینکه به بحث چگونگی کنترل عصبانیت پرداخته شود درابتدا بهتر است شناختی از آن و تاثیرات منفی بربدن، داشته باشید .شناخت عصبانیت و تاثیر آن بر سلامتی انسان ها می تواند انگیزه و توان شما را برای کنترل بهتر ،بالا برده و به شما در درک اهمیت موضوع کمک های قابل توجهی نماید .در ادامه این مطلب از یزد نیوز بخوانید.

الف – عصبانیت چیست؟

همه می دانیم عصبانیت چیست و آن را  بارها احساس کرده ایم. عصبانیت یک احساس کاملاً طبیعی و حاکی از سلامتی است. اما وقتی کنترل آن از دست برود می تواند مخرب و باعث مشکلات روحی و روانی شود.

کنترل عصبانیت و خشم
کنترل عصبانیت و خشم

طبق نظر دکتر چارلز اسپیلبرگر، روانشناسی که مطالعه عصبانیت را به صورت تخصصی انجام می دهد، عصبانیت یک حالت احساسی است که شدت آن از ناراحتی جزیی تا خشم بسیار شدید و جنون متغیر است و مثل سایر احساسات، با تغییرات روانی و بیولوژیکی همراه است. وقتی عصبانی می شوید، ضربان قلب و فشارخون و همین طور سطح هورمون های انرژی، آدرنالین و نورآدرنالین، بالا می رود.همچنین عصبانیت می تواند سبب بروز مشکلات خارجی و داخلی در بدن شود.

به طور کلی عصبانیت مى‏تواند عوامل گوناگونى از جمله: حسادت ؛ ضعف و ناتوانی مزاج ؛ کم حوصلگی ؛ عدم اعتماد به نفس ؛ افراط در حساسیت  ؛ نگرش منفی و سوء ظن به دیگران و سایر موارد مشابه داشته باشد .

ب :  تاثیر عصبانیت بر انسان

عصبانیت و ترس جزو احساساتی هستند که بدترین تاثیر را روی بدن و بخصوص قلب می گذارند.

زمانی که عصبانی می شوید، عضلات و مفاصل تان سفت شده و جریان خون کندترمی شود، تعادل سیستم عصبی به هم می خورد، هورمون ها دچار اختلال شده و سلامت قلب و عروق به خطر می افتد.

فشار خون و ضربان قلب افزایش می یابد، فعالیت مغزی بخصوص در لوب های گیجگاهی و پیشانی دچار اختلال شده و صفرا بیش از اندازه ترشح می شود.

در ادامه به برخی از مهمترین آثار مخرب بر سلامت جسم و روان اشاره می شود .

۱ –  عصبانیت و خطر آریتمی

استرس های روحی و جسمی ناشی از عصبانیت می تواند باعث افزایش خطر ضربان غیرطبیعی قلب یا همان آریتمی قلبی شود .

۲-  عصبانیت و آسیب های کبدی

عصبانیت روی کیسه صفرا و کبد نیز تاثیر منفی می گذارد، چون این احساس منفی باعث افزایش ترشح صفرا می شود که در حالت عادی نیازی به این میزان نیست. در نتیجه به مرور کبد نیز آسیب می بیند.

۳ –  عصبانیت و دردهای عضلانی

زمانی که نسبت به همسر، فرزندان، همکاران، مدیر و یا خودتان خشمگین می شوید، بدن تان شروع به تولید هورمونی به نام آدرنالین می کند در شرایط ترس نیز تولید می شود.ترشح این هورمون باعث بروز دردها و گرفتگی های عضلانی و همچنین سردرد می شود.

۴ – عصبانیت و اسهال

عصبانیت و خشم باعث بروز مشکلی به نام سندرم روده تحریک پذیر می شود. این بیماری نیز باعث بروز کولیت یا اسهال می شود، حتی اگر هیچ ماده غذایی مشکل زایی مصرف نکرده باشید.

۵ – عصبانیت و گاستریت یا ورم معده

از نتایج منفی و شایع عصبانیت می توان به ریفلاکس معده و درد، سوزش و احساس سنگینی در معده اشاره کرد.اسیدیته معده که با عصبانیت بیشتر می شود، التهاب را در مخاط بالا می برد.

۶ –  عصبانیت و درماتیت (التهاب پوست)

عصبانیت و خشم می تواند باعث بروز خارش و مشکلات پوستی شود. این مشکلات در اثر فشار،استرس، اضطراب و ترس نیز بروز می کنند.خارش شدید زخم های پوستی باعث عفونی شدن آنها شده و تبدیل به زخم های جدی تر می شوند.

ج  :  چگونه عصبانیت خود را کنترل کنیم؟

دلایل عصبانیت و واکنش هر فردی نسبت به شرایط، متفاوت است. بدون شک مسائل روزانه باعث می شود که در برخی شرایط کنترل خود را از دست بدهید .

کنترل عصبانیت و خشم
کنترل عصبانیت و خشم

البته باید توجه داشت  که نمی توان به یکباره تبدیل به یک آدم صبور شد و عصبانیت را کنار گذاشت.

اما لازم است که عادت ها را به تدریج تغییر داد و تسلط بیشتری روی اعصاب پیدا کرد.برای این کار لازم است که هر روز زمانی را به آرامش روح و روان خود اختصاص دهید.

درست است که مسلط شدن بر اعصاب کار سختی است. اما می توانید از نکات زیر استفاده کنید تا بتوانید عصبانیت را  در خود کنترل کنید.

۱ – با نرمش های آرام تنی، ورزش های سبک، تنفس صحیح و حتی با خوردن یک فنجان چای، خواندن یک کتاب خوب و گوش دادن به صدای پرندگان و طبیعت.

۲ – روزانه چند دقیقه در یک محیط تمیز، مرتب و آرام بنشینید.

۳ – فضا را با خوشبوکننده ها یا اسانس ها خوشبو کنید.

۴ – چشم هایتان را ببنیدید و از راه بینی نفس عمیق بکشید.

۵ – اجازه دهید تمام انرژی های منفی از روح و روان تان خارج شوند.

۶ – در مواقعی که خشم و عصبانیت بر شما غلبه می کند، می توانید با یادآوری لحظات آرامبخش، عصبانیت را از خود دور کرده و آرامش پیدا کنید.

۷ – زمانی که مسئله ای اعصاب تان را بهم می ریزد، بلافاصله واکنش نشان ندهید. چند نفس عمیق بکشید و تمام تلاش تان را برای حفظ آرامش تان انجام دهید.

یادتان باشد که خشم و عصبانیت به سلامتی رحم نمی کند .پس به خاطر قلب خودتان و دیگران و همچنین برای حفظ سلامت کبد، معده، پوست، روده ها و دیگر اعضای بدن تان، بیخودی برای هر چیزی عصبانی نشوید.

 



نظر شما :

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید