بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
خانه سلامت و پزشکی بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
زمان مطالعه: 4 دقیقه
نظرات:0

بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

یکی از نیاز های بدن برای فعالیت های روزانه ویتامین ها می باشند.سیستم ایمنی بدن برای آنکه بتواند سلامت بدن را تضمین نماید باید موادی را دریافت کند .در این مطلب از یزد نیوز با بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن آشنا شوید و با مصرف آنها بدنی مقاوم در برابر بیماری ها داشته باشید.

بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

ویتامین های مهم بدن

ویتامین C

ویتامین C (اسید اسکوربیک) یکی از بزرگترین تقویت کنند‌های سیستم ایمنی است. این ویتامین محلول در آب بوده و آنتی اکسیدانی است که در بدن افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها به دلیل استرس دچار ضعف شده نقش مهمی ایفا می‌کند. اگر میزان ویتامین C در بدن‌تان کافی باشد کمک می‌کند با ویروس‌ها، سرماخوردگی‌ها و سایر عوارض مانند عفونت ریه و ذات الریه مبارزه کنید و برعکس؛ سیستم ایمنی ضعیف به دلیل کمبود ویتامین C می‌تواند هر نوع عفونتی را تشدید کند و این حالت در سالمندان بدتر هم خواهد شد. سلول‌های متعددی در سیستم ایمنی می‌توانند ویتامین C ذخیره کنند، شامل سلول‌های T و بیگانه خوار. هر چه سلول‌های بیشتری ویتامین C جمع کنند، حرکت به سمت محل عفونت افزایش یافته و تکثیر لنفوسیت‌ها و سایر سلول‌های ایمنی نیز بیشتر می‌شود.

افزایش مصرف ویتامین C موجب بهبود تولید پروتئین‌های تقویت کننده‌ی ایمنی و تکثیر آن‌ها می‌شود. این اتفاق شبکه‌ای تشکیل می‌دهد که نتیجه‌اش یک سیستم ایمنی قوی است. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان می‌تواند رادیکال‌های آزاد را خنثی کند تا به سلول‌ها آسیب نزنند.

ویتامین B۶

ویتامین B۶ (پیریدوکسین) یک ویتامین B کمپلکس است که نقش مهمی در سطح انرژی و ایمنی دارد. کمبود ویتامین B۶ نیز موجب خستگی، بی‌انرژی بودن و درد مزمن می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد مقادیر زیاد ویتامین B۶ (۵۰ یا ۱۰۰ میلی گرم در روز) می‌تواند واکنش ایمنی را در بیماران افزایش بدهد. دریافت ویتامین B۶ کافی برای عملکرد بهینه‌ی سیستم ایمنی ضروری است، مخصوصا در سالمندان. التهاب مزمن نیز موجب افت تریپتوفان شده و ممکن است پیریدوکسال فسفات بدن از دست برود که نیاز به ویتامین B۶ را بیشتر می‌کند.

ویتامین E

ویتامین E (توکوفرول) یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و با عفونت مبارزه می‌کند. کمبود ویتامین E منجر به افزایش بیماری‌های عفونی و تومور‌ها می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهد پایین بودن سطح ویتامین E موجب مشکلات گوارشی می‌شود شامل جذب ضعیف مواد مغذی در سیستم گوارش، در نتیجه هر نوع مشکلی در ایمنی می‌تواند روی بدهد مانند آسیب پوستی، مشکلات هورمونی، ناهنجاری‌های چشم، آسیب عضلانی و عصبی و التهاب. از سویی دیگر، ویتامین E از طریق غذا و مکمل می‌تواند جداسازی سلول‌های نابالغ T را در غده‌ی تیموس افزایش داده و موجب بهبود ایمنی مخصوصا در سالمندان شود.

ویتامین D۳

ویتامین D۳ (کوله کلسیفرول) یک ویتامین محلول در چربی است که در غذا‌ها و مکمل‌ها وجود دارد. ویتامین D یکی از بهترین ویتامین‌ها برای سلامت سیستم ایمنی است که به کاهش التهاب کمک می‌کند، با باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌جنگد و جداسازی، تکثیر و مرگ سلول را تنظیم می‌کند. در نتیجه داشتن ویتامین D کافی می‌تواند به طور بالقوه به مقابله با سرماخوردگی، آنفلوآنزا و ناهنجاری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و مولتیپل اسکلروزیس کمک کند.

ویتامین D به سلول‌هایی فرستاده می‌شود که دارای گیرنده‌های ویتامین D هستند و بدین ترتیب این ویتامین، سلامت ایمنی را تقویت می‌کند. ماکروفاژ‌ها یا درشت خوار‌ها سلول‌های ایمنی خاصی هستند که توسط گیرنده‌های شبه Toll، لیپوپلی ساکارید‌ها را شناسایی می‌کنند. زمانی که این گیرنده‌ها با لیپوپلی ساکارید‌ها پیوند ایجاد می‌کنند باعث می‌شوند ویتامین D۳ به پروسه‌ی نسخه برداری از پروتئین‌هایی که بعدا سلول‌های بیماریزا را تخریب می‌کنند کمک کند.

ویتامین A

ویتامین A (رتینول و بتاکاروتن) یک ویتامین محلول در چربی و آنتی اکسیدانی قوی است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. ژن‌های مسئول در واکنش ایمنی بدن، توسط ویتامین A تنظیم می‌شوند. کمبود ویتامین A منجر به عفونت‌های دستگاه تنفسی، آسیب زودرس پوست و مشکلات گوارشی می‌شود. دریافت ناکافی این ویتامین با تضعیف عملکرد سلول‌های ایمنی مانند سلول‌های نابودگر و ماکروفاژها، ایمنی بدن را مختل می‌کند. کمبود ویتامین A واکنش‌های آنتی بادی را نیز ضعیف می‌کند، چون ویتامین A هم در تولید سلول‌های لنفوسیت T و هم در تولید سلول‌های لنفوسیت B نقش دارد.

اسید فولیک یا همان ویتامین B۹

علائم معمول کمبود اسید فولیک شامل عملکرد ضعیف سیستم ایمنی و سرماخوردگی‌های مکرر، پایین بودن سطح انرژی، تبخال‌های مکرر، آنمی، رنگ پریدگی پوست و مشکلات گوارشی مانند نفخ، یبوست و سندرم روده‌ی تحریک پذیر می‌شود. همچنین اسید فولیک موجب عملکرد درست سلول‌های سفید خون می‌شود. تحقیقات نشان داده که اسید فولیک، توزیع سلول‌های T و تقسیم سلولی را جهت افزایش ایمنی بیشتر می‌کند. سلول‌های T لنفوسیت‌هایی هستند که نقش اصلی را در ایمنی ایفا می‌کنند.

ویتامین K

ویتامین K یک ویتامین ضروری محلول در چربی است که در سلامت قلب و استخوان نقش دارد، اما جزو بهترین ویتامین‌ها برای سلامت سیستم ایمنی نیز هست. ویتامین K‌ای که ما از رژیم غذایی دریافت می‌کنیم مربوط به باکتری‌های روده است، بنابراین سطح فعلی ویتامین K بدن ما تا حدود زیادی بستگی به سلامت گوارش ما دارد. کمبود ویتامین K می‌تواند منجر به سندرم روده‌ی تحریک پذیر، بیماری التهابی روده، سندرم نشت روده و سایر مشکلات روده‌ای شود. سایر بیماری‌هایی که جلوی جذب ویتامین K توسط بدن را می‌گیرند شامل بیماری کبد، بیماری کیسه صفرا، بیماری سلیاک و حساسیت به گلوتن می‌شوند.

بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
بهترین ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

ابن ویتامین ها را می توانید به صورت قرص و یا با استفاده از منابع غذایی به بدن برسانید. در مواقع ای که بیماری های شایع در سطح گسترده فراگیر می شود، بالا بردن سیستم ایمنی بدن و تقویت آن مهم ترین کاری است که باید انجام دهید.

 



نظر شما :

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید