آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟

آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟
آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟
خانه سلامت و پزشکی آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه
نظرات:1

عوامل ایجادکننده درد استخوان

سرتاسر بدن از استخوان تشکیل شده است به همین علت ممکن است در هر قسمت از بدن دچار درد استخوان شویم.بیماری‌ها و شرایط متعددی ممکن است منجر به درد در استخوان شود.در این قسمت از یزد نیوز با عوامل ایجادکننده درد استخوان بیشتر آشناشوید.

آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟
آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟

عوامل درد عبارت‌اند از:

آرتریت روماتوئید می‌تواند موجب درد مفاصل بشود.

۱-  آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است و بیشتر زنان را درگیر می کند (حدود ۷۵ درصد مبتلایان زن هستند). مسئله نگران کننده مشاهده این بیماری در افراد جوان است.

متاسفانه گاهی مادران جوانی دیده می شوند که با یک التهاب مفصلی بسیار بد در دست شان ناچار به مراقبت از نوزادان خود نیز هستند.

مفاصل متورم و احساس خشکی مفاصل بعد از بیدار شدن از خواب در صبح از علائم آرتریت روماتوئید هستند. همچنین ممکن است خستگی، تب و یا کاهش وزن بی دلیل نیز مشاهده شود.

البته نمی توان همه دلایل درد مفاصل را به طور کامل رفع کرد، اما همه آن ها را می توان درمان نمود. برخی از آن ها با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک و سایر داروهای تجویزی درمان خواهند شد و برخی دیگر به مرور زمان خود به خود رفع می شوند.

۲ – جراحت و آسیب‌دیدگی

آسیب دیدگی یکی از دلایل شایع ابتلا به درد استخوان است. این درد معمولا ناشی از حوادثی مثل تصادف اتومبیل و سقوط از ارتفاع است. ضربه ممکن است سبب شکستگی در استخوان شود. هر آسیبی که به استخوان برسد، می‌تواند باعث ایجاد درد شود.

۳- کمبود مواد معدنی

استخوان‌های بدن برای اینکه قوی و محکم بمانند به انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی نیاز دارند. این ویتامین‌ها و مواد معدنی عبارتند از کلیسم و ویتامین دی.

کمبود کلسیم و ویتامین دی، معمولا به پوکی استخوان منجر می‌شود که یکی از رایج‌ترین بیماری‌های مربوط به استخوان است. افرادی که در مراحل پیشرفته‌ پوکی استخوان قرار دارند، درد استخوان را تجربه می‌کنند.

آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟
آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟

۴- سرطان متاستاتیک

این نوع از سرطان، سرطانی است که در جای دیگری از بدن شروع می‌شود ولی به سایر قسمت‌های بدن گسترش پیدا می‌کند. سرطان‌های سینه، ریه، تیروئید، کلیه و پروستات، از جمله سرطان‌هایی هستند که به استخوان هم سرایت می‌کنند.

۵- سرطان استخوان

سرطان استخوان، رسد سلول‌های سرطانی در بافت استخوان است. این سرطان نسبت به سرطان متاستاتیک استخوان، نادرتر است. این بیماری می‌تواند درد در استخوان را ایجاد کند و باعث از بین رفتن یا آسیب رسیدن به ساختار عادی استخوان شود.

۶ – بورسیتیس

بورسیتیس (بورسیت)، التهاب یک یا چند کیسه‌ی زلالی در بدن است. کیسه‌های پُر از مایعی در اطراف مفاصل وجود دارند و به عنوان روان کننده عمل می‌کنند. استفاده‌ی بیش از حد از مفصل یا آسیب به آن نیز می‌تواند ریسک این بیماری را افزایش بدهد.

علائم معمول در بورسیت: آرنج، شانه‌ها، لگن، زانو‌ها و تاندون آشیل معمولاً تحت تأثیر قرار می‌گیرند.. درد، بارزترین علامت این بیماری بوده و می‌تواند تدریجاً یا ناگهانی بروز کند.. سبب از دست دادن جدی طیف حرکتی در شانه می‌شود.

۷ – فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که به دلیل وارد کردن فشار بر برخی از مفاصل در بدن ایجاد درد می‌کند. علت این بیماری هنوز ناشناخته است؛ اما محققان می‌گویند فیبرومیالژیا ترکیبی از ژنتیک و فاکتور‌های محیطی است.

۸ – زانودرد ناشی از پوکی استخوان

پوکی استخوان یک بیماری است که در آن، تضعیف استخوان سبب افزایش احتمال شکستگی آن می‌شود. درون یک استخوان سالم، فضا‌های خالی کوچکی وجود دارد.

در پوکی استخوان، اندازه‌ی این فضا‌ها افزایش می‌یابد. به زبان ساده‌تر استخوان، ضعیف‌تر و نازک‌تر می‌شود. خیلی از افرادی که پوکی استخوان دارند دچار مفصل‌درد در ناحیه‌ی زانو هستند.

آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟
آیا میدانید عوامل ایجادکننده درد استخوان چیست ؟

علائم معمول پوکی استخوان

عدم وجود علامتی هشداردهنده در مراحل اولیه

پس‌رفتگی لثه‌ها و ضعف و شکنندگی ناخن‌ها

زانودرد و درد در ستون فقرات در مراحل بعدی

۹ – عفونت

این عفونت‌ها با باکتری‌هایی شروع می‌شوند که وارد بدن می‌شوند. در بیشتر موارد این اتفاق بعد از یک ضربه یا یک عمل جراحی روی می‌دهد و سپس از طریق خون به استخوان‌ها و مفاصل می‌رسد.

انواع عفونت‌هایی که منجر به درد استخوان و مفاصل می‌شوند عبارتند از :

الف : استئومیلیت

این عارضه در میان افرادی که دیابت دارند بسیار شایع است. این عفونت به سرعت گسترش پیدا کرده و علائمی مانند درد و تب دارد..

ب :  آرتریت عفونی

این عفونت اغلب، مفاصل پا‌ها و دست‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

۱۰ –  لوپوس

لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های سالم در خیلی از قسمت‌های بدن حمله‌ور می‌شود. لوپوس بیماری خطرناکی بوده و می‌تواند منجر به مرگ شود.

در خیلی از موارد، تشخیص بیماری لوپوس کار سختی است و درمانی هم ندارد. تشخیص اولیه می‌تواند به این صورت باشد که شما چند بیماری را همزمان دارید.

لوپوس بر چشم‌ها، ریه‌ها، قلب، پوست، کلیه‌ها، خون و مغز اثر می‌گذارد؛ اما شایع‌ترین علامت آن، مفصل درد است.

علائم معمول لوپوس: مفصل‌درد در طیف خفیف تا شدید. تبی که می‌تواند مدت طولانی ادامه‌دار شود. ریزش مو؛  کم‌خونی و ضعف ؛  بثورات پوستی شامل یک راش پروانه‌مانند روی صورت ؛ از دست دادن حافظه و سردرد از علایم آن است .



1 نظر

نظر شما :

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید