Yezd’de geleneksel oteller tanıtılması/Yezd eyaletindeki geleneksel ve tarihi otellerden bazılarını keşfedin!

خانه یزد شناسی هتل و اقامتگاه یزد Yezd’de geleneksel oteller tanıtılması/Yezd eyaletindeki geleneksel ve tarihi otellerden bazılarını keşfedin!
زمان مطالعه: 5 دقیقه
نظرات:0

Yezd şehri, adobe, antik ve çöl açısından İran’ın en güzel yerlerinden biridir. Çölün güzelliği ve Yel Değirmeni’nin anıtları dünyaca ünlüdür ve her yıl pek çok turist bu güzel şehri görmek için Yel Değirmeni’ni ziyaret eder. Bu turistlerin çoğu Yezd’deki geleneksel otelleri kullanmakla ilgileniyorlar.

Yezd evlerinin mimarisi ve bu ildeki antik eserlerin toplanması kentin tarihi geçmişini göstermektedir. Yazd şehri dikkat çekici bir şekilde geleneksel ve tarihi ancak modern otellerle doludur. Bu geleneksel otellerin mehtaplı gecelerinde bir bardak çay içmekerken çömlek ve kil kokusu aldmağınız , bir zevktir.

Yezd geleneksel otelleri n’de, çölün sıcak kucağında ke hala tarih ve gelenek kokusu, arka sokak boyunca, kerpiç binaları ve eski kubbe çatıları arasında,burun okşamakadır  konaklama; Her İranlının hayatında en az bir kere denemesi gereken en iyi deneyimlerden biridir.

Burada sizi bu kentin turistik cazibe merkezi olan Yazd’ın en geleneksel otelleriyle tanıştıracağız ve seyahat etmeden önce bu tarihi şehirde konaklamanız için en iyi oteli seçebilmenize  yardıcı olacağiz.

.

Yezd’deki en iyi geleneksel otellerin tanıtımı:

۱.Otel Daad

Adres: Yazd, 10 Farvardiin sok, Otel Yazd.

هتل داد - از هتل های سنتی یزد

۴ yıldızlı Daad otel, yaklaşık bir yüzyıl boyunca Yezd’ın kalbinde ve geleneksel mimarisini koruyarak, modern imkanlarla inşa edilmiştir. Bu otel, güzel mimarisi, iyi olanakları ve mükemmel misafirperverliği nedeniyle 1388 yılında ödül kazandı.

Yezd’ın eski mimari tarzının kemerleri ve ışıkları, otele muhteşem bir görünüm kazandırıyor. Öte yandan, geleneksel mimari tarzı ile birlikte modern olanaklara sahip süitler bu binanın güzelliklerini iki kata çıkardır.

Yezd otelde öne çıkan özelliklerden, ayna restoran, çatı restoran (geleneksel yemeklerle birlikte), masaj ve spor salonuna işaret edilebilnir. Buna ek olarak, otel, Yezd’ın, Zerdüştlerin ateş tapınağı, Altı rüzgar kırıcılı su deposu, Su müzesi ve  Amir Chekhmaag koleksiyonu ,bu otelin iyi özelliklerinden sayılır.

 

 

۲-Yezd Moshir el-Mamalek bahçesi oteli

Adres:Yezd, İnkilab caddesi, Yezd Moshir el-Mamalek bahçesi oteli.

 

هتل باغ مشیر الممالک یزد - از هتل های سنتی یزد

Yezd’ın dört yıldızlı Moshir el-Mamalik bahçesi oteli, Kajar dönemine aittir ve İran Ulusal Miras Listesi’nde yer almaktadır. Otelin güzel bahçesinin muhteşem manzarasına sahip balkonlu geleneksel süitlerin yanı sıra modern olanaklar da ilgi çekici yerler arasındadır. Mashir Al-Mamalik bahçesi otelin öne çıkan olanaklar arasında el sanatları dükkanları, spor salonu, çocuk oyun alanı, konferans odası ve restoran bulunmaktadır. Caame Camii, Su müzesi, Eskender hapishanesi ve Han Çarşısı dahil olmak üzere Yezd’ın turistik mekanlarına kolay erişim, otelin işaretlerindendir.

.

۳-Yezd Laab Khandek oteli

Adres:Yezd, Giyam Caddesi,Laab Khandek soka ğı

هتل لب خندق یزد- از هتل های سنتی یزد

Yezd Laab Khandak üç yıldızlı otel, aslında, Kaçar döneminde inşa edilen Tabi adında tarihi bir evdir. Yazd Laab Khandak otel’de portakal ve yel değirmeni bulunması turistleri daha cazip hale getirmiştir.

Yezd Laab Khandak otel’in özellikleri arasında sağlık hizmetleri, restoranlar ve uçak  ve tren bileti  satın alma olasılığı ,sayılabilir. Buna ek olarak, Laab Khandak otel, Yezd’daki Kuyumcular pazarı, pençaali pazarı, Prens Fazel pazarı ve Su müzesi gibi çeşitli turistik mekanlara iyi erişime sahiptir.

.

۴-Yezd Lale otel

Adres: Basij bulvarı, tarihi Golshan Su depo’nun yanında, Lale Yezd otel

هتل لاله یزد - از هتلهای سنتی یزد

Kajar dönemine dayanan üç yıldızlı Yezd  Lale oteli, kurulmadan önce Gulshan Tarihi Evi olarak biliniyordu. Lale Yezd otel’in tuğla döşemesi ve kubbeli çatısı, otelin güzelliğine katkıda bulunmaktadır.

Lale Yezd otel’deki spesiyaller arasında el sanatları, mini bar ve restoran bulunmaktadır. Ayrıca, otel Yezd’ın tarihi bağlamında yer aldığından, gezginler Eskender hapishanesi,, Dolataabad bahçesi, han Çarşısı ve On İki İmam Mezarı gibi turistik yerlere kolayca erişebilirler.

۵-Yezd Morşed Bahçesi’nin geleneksel oteli

Adres:Yezd, Fatimiyeh kavşağı, Basij Bulvarı başında, 2. Bölge Belediyesi karşısında, Yezd Morşed Bahçesi’nin geleneksel oteli

هتل سنتی باغ مرشد یزد - از هتلهای سنتی یزد

Üç yıldızlı Morşed Bahçesi’nin geleneksel oteli, Zandiyeh dönemine aittir. Bu otel Koshki-Bahçe mimarisine sahiptir. Bu, üst katl, alt katla tam aristokrasiye sahip olmasına neden oldudur.

Otelin güzel mimarisi ve geleneksel dekorasyonu ile birlikte, kolay erişim ve Yezd şehrinin turistik cazibe merkezlerine yakınlığı bu oteli gezginler için bir seçenek haline getirmektedir.

۶- Yezd vali şehr  geleneksel oteli

Adres:Yezd, İmam Sokağı, Prens Fazel’in karşısında, Yezd Vali geleneksel otel

هتل سنتی والی یزد- از هتلهای سنتی یزد

Yezd Vali geleneksel otel, 400 yıl öncesine uzanan eski bir binadır. Bu otele adım attığınızda izleyicinin dikkatini çeken ilk şey, şehrin geçmişinin mimarisinde güzel bir tezahürüdür.

Su kemerinde biten, akan su ile eski sedrab, avludaki Beş Kapılar resmi, çarpıcı Porteğalik, ve  gözlerinizi Yel Değirmenleri şehrinin nefes kesen manzarasına misafir eden çatı, bu otelin ilgi çekici yerlerindendir.

۷-Yezd Malik Al-Tocar otel

Adres:Yezd, kiyam sokağı, Pance Ali pazarı, tarihi Malik Al-Tocar otel

هتل ملک التجار یزد

 

Yezd’ın geleneksel otellerinden bir diğeri de dört yıldızlı Malik AL-Tocar oteldir. Bu otel, 1376 yılında dünyanın ilk kerpiç oteli olarak tanınmaktadır. Otel neredeyse 300 yıl öncesine dayanıyor ve Nasser el-Din Şah ona  Malik al-Tocar adını vermişdir. Otelin iç mekanının geleneksel mimari tarzına ek olarak, Malek Al-Tocar  YEzd’ın geleneksel otelindeki olanaklar arasında restoran, tıbbi hizmetler, bir kafe ve uçak ve tren bileti imkanı bulunmaktadır.

.۸-Fahadan Geleneksel Müze Otelı

Adres:Yezd, Fahadan, Eskender’ın tarihi hepsanesı karşısında, Fahadan geleneksel Müze otelı

هتل موزه سنتی فهادان- از هتلهای سنتی یزد

Fahadan  geleneksel Müze dört yıldızlı oteli, geleneksel bağlamda ve Yezd’ın kalbinde yer almaktadır. Bu otel, Yazd’ın geleneksel otellerinden biridir. Otelin ahşap binalsı ve renkli camlı pencereli, her bir izleyicisine büyükannenin evinin güzel anılarını hatırlatıyor. Yazd’ın tarihi bağlamına bakan geniş bir çatı, üç güzel yel değirmeni, bir kuyu, güzel bir serap, geleneksel Fahadan Müze otel’in cazibe merkezleri arasındadır.

Yazd şehrindeki geleneksel otellerının özeti

Bildiğiniz gibi, bugünün geleneksel tatil köyleri doğal ve tarihi bir turistik cazibe merkezidir. Ve birçok hayranı cezbetmetedır. Bu nedenle size geleneksel Yezd otelleri sunuyoruz.

Tüm geleneksel otellerin TV, buzdolabı, kablosuz internet, klima, resepsiyon salonu, yeşillik, kahve dükkanı, restoran, ibadet odası ve otopark vb. gibi konforları sundukları unutulmamalıdır.

 



نظر شما :

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید